Hari ni CHJ tidak bekerja sbb menghabiskan cuti tahunan yang masih berbaki 2.5 hari...Memang takada plan apa2 cuma semalam YB mendapat phone call dari seorang kawannya "kaki pancing Amatur" yang baru berjinak-jinak dengan hobi barunya...Anyway dia telah mengajak pesara merasa hidangan istimewa hasil dari tangkapan kaki pancing amatur ..."Ikan Patin Gulai Tempoyak".
So, tadi PA & YB pergilah meluangkan masa untuk menikmati hidangan yang dimaksudkan..(chj tak makan ikan patin) so YB jeee yang menikmati masakan dengan penuh berselera + kelaparan kerana menunggu tuan rumah yang hilang entah kemana ;P
Apa2 pun hasil dari kesabaran yang ditunjukkan oleh YB....lihatlah hasilnya diatas tuu.....kalah chef wan beb!!...Tahniah pada chef Norizan dan selamat maju jaya dalam hobi baru tu...
7 comments:
lunch tadi sekali lagi hangtam kepala patin..hehehe
makan tak ingat org sebelah yaaa..
terima kasih kerana mengabadikan ikan patin i dalam blog u ni...
Next time i masakkan ikan laut lak ye...
Tapi kena la tunggu i pandai pancing laut ...hehe..
p/s: nama i u tulis salah. tanya Hajjah@pesara ok..
nama dia ejaannya double r daa..
p/s bila nak buat sambal bilis hitam puan norrizan?
Alahai pesara pun salah laa..
tak pe boleh maafkan sb dah lama tak berurusan secara rasmi.
Sambal bilis hitam tunggu belimbing buluh berbuah...hehe takde musim kot now...
umpama ketam mengajar anak berjalan..lah sikit lebih kurang..hehehehe....anyway, baru dapat update ejaan nama yg betul
Chef Nor Rizan...
TQ.. akhirnya....BETUL
Post a Comment